In de relatie met een Narcist

Welkom op deze site.

Op deze pagina kun je alle video’s vinden van ons YouTube kanaal, Kennis is m8. In deze video’s wordt uitgelegd hoe je kwaadaardig narcisme in jouw relatie kan herkennen en wat de waarschuwingssignalen zijn.  En wordt uitgelegd uit welke technieken narcisten gebruiken wanneer je in hun toxische web van misbruik zit.

Belangrijk voor de kijkers om zich te realiseren is dat wij in de video’s als voorbeeld doorgaans voor de vrouwelijke narcist hebben gekozen, maar is deze kennis grotendeels ook toepasbaar op de mannelijke variant van deze stoornis. 

 

Video’s

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

Verborgen narcisme en HSP

 

9 gedachten over “In de relatie met een Narcist

 • 6 augustus 2015 om 04:44
  Permalink

  Ongelooflijk hoe goed jullie dit hebben beschreven. Ik herken alles.
  Ik twijfel nu niet meer. Alles is fake dus. Ik heb 5 maanden met een narcist geleefd. Het gevoel is wel 5 jaar. Op een dag ben ik gewoon gevlucht. Hij heeft dagen achter elkaar zitten huilen bij zijn zus. Maar nu weet ik zeker alles is dus gewoon nep. Ik heb hem nog enkele keren ontmoet. Misschien dat het zou veranderen. Niet dus. Ze weten precies hoe ze jou moeten bespelen. Maar dankzij jullie heb ik nu alle kennis in huis om zeker te weten wie deze man nu echt is en dat het nooit zal veranderen.

  Hij houd gewoon echt helemaal niet van mij. Maar wat een mooie praatjes kan hij hebben. Ik word bedolven onder de complimenten. Hij is zo bang dat hij mij echt nooit meer zal zien. Maar nu is het echt zover. Langzaam zal ik het lijntje laten breken. Ik wil hem nu nooit meer zien. Maar wat was hij in het begin lief. Dansen met mij. Romantische liedjes zingen voor mij. Ik was zijn perfecte droom vrouw. En voor hem de allermooiste. Voor altijd. Maar dus eigenlijk allemaal toneelspel. Ongelooflijk dat iemand alles zo goed kan spelen.

  Maar ik weet ook dat hij mij kan doodsbang kan maken. En dat zit gebrand in mijn ziel. En ja hij is jarenlang mishandeld door zijn vader. Daar komt alles vandaan. Dat is de oorzaak. Dus dat vind ik wel super erg natuurlijk. Hij kon mijn prins zijn maar is het niet geworden. Bedankt voor deze eyeopener. Mensen die het meegemaakt hebben kunnen het ook het beste uitleggen en geen detail vergeten. Ik ben nu niet meer dom.

  Kennis is macht. Ik voel me nu zo sterk om alles achter mij te laten. Ik moet aan mezelf denken en aan niemand anders. Bedankt.

  Beantwoorden
 • 20 april 2017 om 23:29
  Permalink

  Ik kom er nu, 5 jaar na mijn 8 jaar durende relatie, achter dat mijn ex een narcist is. Ik hield van hem en ik weet zeker hij ook van mij. Maar hij maakte me kapot. Ik ben best sterk en als hij zijn zin niet kreeg ging het van lief en slijmen naar kwaad en schuldgevoel aanpraten en dan naar dreigen (bv met zelfmoord). Uiteindelijk brak ik altijd. Ik had gelukkig mijn werk als een soort ‘uitvlucht’. En hij heeft mij zeer vaak geprobeerd om mij over te halen om ander werk te gaan doen. Maar hier had ik voor gestudeerd en werk in mijn sector is schaars, dus voor mijn werk knokte ik. Dat was het enige wat ik nog voor mij alleen had/deed (buiten het feit dat ik gewoon ook geld moest verdienen om de hypotheek te kunnen betalen). Na 4 jaar relatie zijn we getrouwd. Ik hoopte dat hij daardoor losser zou worden. Meer vertrouwen zou krijgen in mijn toewijding en liefde voor hem (ik had niet echt behoefte om te trouwen, maar hij wilde dat héél graag). Maar het bleef maar erger en erger worden.
  Op het laatst was het zo erg dat hij bepaalde wat ik at en hoe laat ik naar bed ging. Elke minuut dat we samen waren moest mijn aandacht op hem gericht zijn.
  Mijn ‘redding’ was dat ik op een gegeven moment af en toe intern moest voor mijn werk. Hierdoor kreeg ik ‘adempauze’; de kans om mijn relatie van een afstand te bekijken. Hij wist dat dat zou gebeuren en heeft hemel en aarde bewogen om te voorkomen dat ik intern zou gaan. Maar ik zou mijn baan kwijtraken als ik niet intern ging.
  Ik heb letterlijk moeten kiezen tussen mijn werk en mijn man. Ik heb uiteindelijk voor mijzelf gekozen.
  Het uit elkaar gaan was een hel. Ik wist dat het moeilijk zou worden maar bleef tegen mezelf zeggen: Nog even volhouden dan ben je er van af. Vooral NIET toegeven want dan kom je nooit meer weg!
  Ik heb volgehouden. Na 8 jaar ben ik bij hem weg gekomen. Makkelijk was helaas wel anders. Ik werd zwartgemaakt naar zijn familie toe: ik zou zijn vreemdgegaan etc, ik heb zowel zakelijk als privé andere tel nummers moeten nemen, hij had mijn mail en facebook gehackt om o.a. mijn nieuwe adres te kunnen achterhalen waardoor ik halsoverkop mijn mail accounts en facebook volledig heb moeten verwijderen. Zo raakte ik inderdaad behoorlijk geïsoleerd van de buitenwereld. De scheiding heeft uiteindelijk ruim 3 jaar geduurd en heel veel geld gekost. Struikelblok was met name onze koopwoning met flinke onderwaarde. Inmiddels heeft hij een nieuwe relatie en zelfs een kindje. Arme meid. Ik heb hem zelf nooit meer gezien en wil hem ook nooit meer zien/horen/wat dan ook.
  Ik heb me altijd afgevraagd of hij mij bewust manipuleerde of niet. Ik kon mij niet voorstellen dat iemand zo slecht kon zijn om dit alles bewust te doen. Nu achteraf heb ik het gevoel dat ik dom was en er in ben getrapt. Maar het gaat zo geleidelijk dat je het niet door hebt tot het te laat is.
  Ik denk dat een goede relatie met een narcist niet mogelijk is. En ik wens iedereen die in zijn leven met een narcist in aanraking komt heel veel sterkte toe…

  Beantwoorden
  • 10 juli 2017 om 09:54
   Permalink

   Jij ook veel sterkte, met je herstel nu je de oorzaak kent en je leven weer goed op de rails krijgen. Weet jij bent hier niet schuldig aan!

   Beantwoorden
 • 20 mei 2017 om 18:44
  Permalink

  ik heb respect voor jou omdat je hebt doorgezet. want anders had hij je energie weg gehaald. Het genezen hiervan zal nog wat jaren duren. maar je hebt er hopelijk van geleerd. Succes met je verdere levensjaren.

  Beantwoorden
 • 2 juli 2017 om 12:47
  Permalink

  Ik zit momenteel in een relatie (getrouwd) maar ik voel me verstikt. Veel van wat ik hier beschreven zie herken ik. Ik kan alleen mijzelf niet overtuigen dat ik weg moet. Ik heb 2 kinderen en ik vrees dat ik hen in de steek laat.
  Laatst bedreigde mijn vrouw mij. Maar ik durf niet weg. Bang voor mijzelf en mijn kinderen. Wat ik hen aandoe als ik wegga

  Beantwoorden
  • 5 juli 2017 om 11:42
   Permalink

   Beste Verdie.
   Ik kom op deze site vandaag uit.
   Ik heb dertig jaar in deze situatie geleefd ook met twee kinderen.
   Nu ik al 15 jaar gescheiden ben. Ben ik nog steeds niet van haar af. Altijd maar vriendelijk en vragen of je dit of dat kunt doen. Maar dat is facade.
   Ik wilde ook veel eerder weg bij haar en ja dan gaan ze dreigen. Of heel lief worden in een keer. En jij maar denken ach zebis toch wel lief. Ze laat je dan een keer weer liefde voelen. Maar dat blijft bij een keer.
   Daarna vervalt ze weer in haar rol.
   Ik weet en heb altijd gevoeld dat ze vreemd ging. Maar nooit een vinger erop kunnen leggen en ze ontkende het ook.
   Ze werd dan boos.
   Had ik maar bij mijn eerste gedachte gebleven en weggegaan had misschien mijn leven er anders uit gezien.
   Maar ik zeg er eerlijk bij je raakt haar niet kwijt omdat je kinderen hebt. Ik durf nog steeds geen nieuwe relatie aan te gaan. Bang dat het weer gebeurt. Ben nu in een fase gekomen dat ik wel vertel.
   Want ik was te ver heb 5x geprobeert zelfmoord te plegen. De laatste iets meer dan een jaar geleden.
   Ben nu 65 jaar heb al mijn vrienden verloren. Probeer weer langzamerhand hun vertrouwen weer terug te krijgen maar dat is moeilijk heel moeilijk.
   Groetjes Willem

   Beantwoorden
   • 5 juli 2017 om 16:18
    Permalink

    Willem, dank je.
    Ik ben gewoon nu heel hard aan het sparen. Zodat ik alleen een klein huisje met 3 slaapkamers kan gaan betrekken. En mijn kinderen nog steeds kan geven wat ze moeten hebben. Sport Ed.
    Afgelopen weekend een paniek aanval gehad en alleen mijn echtgenote was er om me recht te trekken en adem te halen. De volgende dag ben ik plannen gaan maken. Ik heb al mijn schulden afbetaald. En nu sparen als en bezetene. Ik moet weg weet ik. Alleen ik ben bang voor de tijd die nu even moet gaan komen. Probleem is gewoon dat ik iemand ben die alleen op feiten kan reageren. En nooit zeker weet of ik er goed aan doe

    Beantwoorden
    • 6 juli 2017 om 10:38
     Permalink

     Hallo Verdie.
     Vindt het goed dat je je schulden betaald hebt.
     Ik had ze wel en niet zo weinig ook.
     Ik de scheiding vast laten liggen dat we goed uit elkaar gingen en er niks was.
     Helaas.
     Ik las 4 maanden terug een berichtje op een site van zichzelf hoe trots ze was dat ze als alleen staande moeder een eigen bedrijf en een mooie auto kon kopen.
     Ik hoop dat je ziet wat er gebeurde alles wat zij had had ik betaald de lening voor haar mooie auto was mijn lening.
     Valkuilen valkuilen.
     Ik weet niet hoe ze het door had als ik een relatie had net hing zij al aan de telefoon.
     Hoe ze dit weet ik weet het nu nog niet.
     Dus ook na de scheiding kan het gewoon doorgaan.
     Gr

     Beantwoorden
 • 6 juli 2017 om 09:49
  Permalink

  Hoi Verdie
  Vind het wel goed dat je het door hebt.
  Dat is wat ik niet had.
  Je kunt nu tegenwoordig hier veel meer over vinden in mijn computerloze tijd had je dat niet.
  Ik wens je heel veel sterkte in de komende tijd en weet het is niet jou schuld. Hou dat goed voor ogen.
  Gr willem

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.