Proloog

Hallo, mijn naam is James van mannendiemisbruiktzijn.nl.

Ik ben hier vandaag om te praten over een narcistische persoonlijkheidsstoornis en hoe dit 1 van de hoofdoorzaken kan zijn van emotioneel misbruik. Ik wil starten met jou te vertellen dat ik geen dokter ben. Desondanks heb ik mijn kennis opgedaan door jarenlange pijnlijke ervaringen met verschillende partners, collega’s en vriendenschappen waarin ik bloot heb gestaan aan emotionele en  fysieke mishandeling en soms ook financieel te zijn misbruikt.

En alhoewel ik representatief ben voor mannendiemisbruiktzijn.nl is mijn mening dat emotioneel misbruik universeel is voor zowel mannen als vrouwen. Ik denk daarom ook dat beide geslachten hun voordeel uit deze website kunnen halen. Maar het probleem is dat er een groot verschil zit in hoe er vanuit onze maatschappij wordt gekeken naar elk type vorm van misbruik met betrekking tot mannen en vrouwen. Veelal heerst er een taboe van misbruik op mannen door vrouwen. Ik denk ook dat dit het geval is in de discussie rondom een NPS.

Veelal wordt aangenomen dat er meer mannen dan vrouwen aan deze persoonlijkheidsstoornis lijden. Ik denk daar toch anders over. Ik geloof dat steeds meer mannen er voor uit willen komen en hun verhaal willen doen over relaties met vrouwen die kenmerken vertonen van iemand die lijdt aan een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Deze site geeft jou niet alleen de mogelijkheid om verhalen van anderen te lezen, maar je kan hier ook anoniem jouw verhaal delen met anderen. Of heb je een vraag? Laat het ons weten en stuur een mail naar kennism8@gmail.com.

Onthoudt.. Kennis is macht.

James Kim