Informatiebank

Eén gedachte over “Informatiebank

 • 14 december 2016 om 18:13
  Permalink

  Beste,

  Allereerste wil ik u ontzettend bedanken voor het open van mij ogen en mij een soort van afsluiting te geven. Ik zal u niet te lang opzadelen met mijn persoonlijk verhaal. De reden dat ik u deze mail stuur komt omdat ik met een vraag zit waar ik niet echt een antwoord op kan vinden.

  Vanaf kinds af aan wist ik al dat ik anders was en ben toen gaan zoeken en door de informatie over HSP viel voor mij alles op zijn plek. Ik noemde het altijd mijn vloek en mijn gave. Zoals vele hier ben ik verliefd geworden op een meid met veel problemen. Ik dacht haar te kunnen redden (zelfmoord vader, misbruik, geestelijk zieke moeder, geen echte familie enz.) en de rots in de branding te zijn die ze nooit had gehad. 8 jaar later is dan opeens alles voorbij en het is mijn eigen schuld. (volgens haar) ergens in die 8 jaar is ze depressief geweest, dat is geëscaleerd in een zelfmoord poging, instanties erbij, opgenomen, trajecten, borderline (net als moeder) diagnose, Ze heeft me 1 keer verlaten om bij een andere jongen te gaan wonen want ze trok het niet meer bij me. Ga zo maar door.. Ik heb alles voor haar gedaan, mijn eigen geluk opgeofferd, grenzen verlegt, Heb haar bij haar laatste vertrek nog helpen verhuizen en laminaat leggen enz. Nu nog onbewust neem ik haar in bescherming terwijl dat niet te rechtvaardige is. U zal het wel allemaal al eens gehoord hebben. In haar ogen heb ik het allemaal aan mezelf te danken dat ze me heeft verlaten.

  Ze is nu weg. Ik ben gebroken achter gebleven en kon het allemaal maar niet begrijpen. Er klopte ergens iets niet, maar kan het net niet plaatsen. De Verwijten die ik kreeg leken meer op die van haar. Ik heb heel veel voor haar gedaan, maar dat lijkt ze niet meer te weten. Met mij is iets gebeurd, ik wist niet wat, maar ik herken mezelf niet meer. Dit heb ik nog nooit gevoeld. Tot ik hier op deze website terecht kwam.. wat een openbaring. Dit verklaarde alles. De pijnlijke stiltes die ze liet vallen, de constructieve gesprekken die nooit konden plaats vinden, de verwijten naar mij die eigenlijke de haren waren, kritiek of feedback werd altijd als een aanval gezien. Je kon lullen als Brugman.. kansloos. Nooit kon ik bij haar terecht voor mentale steun, sorry heb ik vrijwel nooit gehoord het leek allemaal alleen om haar te draaien, Haar problemen voelde als mijn problemen, Had zei mij teleurgesteld dan ging zij boos doen en de gebeten hond spelen, mij een schuld gevoel aan praten en me zo achterlaten, enz, enz.

  Alles spookt nu in een hele andere context door mijn hoofd. Ik weet eigenlijk helemaal niet meer wie ze is. En besef nu pas wat voor sukkel(understatement) ik ben geweest. Sterker nog ik ben er nu misschien nog goed mee weg gekomen dat ze zelf is vertrokken. Hoe kon mij dit gebeuren? iemand die zo goed mensen en hun intenties kan inschatten..
  Door deze website heb ik weer kracht gekregen om mezelf bij elkaar te rapen, zij heeft al heel snel een nieuw slachtoffer aan de haak geslagen. De geest gaat niet meer terug in de fles, het probleem is alleen dat we samen een hond hebben waar ze van weet dat ik alles voor dat beest doe. Ik voel hem dus al langzaam aankomen dat deze hond als middel gebruikt gaat worden om de deur op een kiertje te houden, zou ik nog nuttig kunnen zijn.

  Mijn vraag: Is zij hier allemaal van bewust en weet ze heel goed waar ze mee bezig is? Of is dat in haar beleving allemaal de waarheid en is zij zogenaamd in haar beleving de heilige onschuld?

  Ik wil sowieso niks meer met haar te doen hebben want na 8 jaar is het nu echt klaar. ik moet herstellen en het is tijd voor mij, mijn geluk. Alleen als het echt zo is dat ze hier allemaal bewust van is geweest dan heb ik het idee dat ik met een monster heb samen geleefd en dat plaats het voor mij persoonlijk toch in een ander perspectief.

  Heel erg bedankt alvast voor uw tijd en moeite. Natuurlijk nogmaals bedankt voor de informatie. Dat heeft meer voor mij betekend dan dat misschien voor te stellen is.

  Met vriendelijke groet

  S. Rabeling

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.