Hulpbronnen

Zoek je hulp maar weet je niet waar je moet beginnen? Onderstaande websites en telefonische hulpdiensten zijn er voor jou om jou te helpen. Je blijft altijd zelf bepalen tot waar je hulp aanvaardt. En omdat we weten dat het soms erg moeilijk is om over bepaalde thema’s te spreken, kan je ook steeds anoniem bellen.

 

Veel slachtoffers van narcisten schamen zich over hoe ze in deze situatie van misbruik zijn beland en weten niet met wie ze kunnen praten voor hulp. En veel mensen met wie ze praten begrijpen niet de ernst van alles. De narcist is ook goed in het manipuleren en verwijderen van de hulp bronnen die je mogelijk hebt. Gebruikelijk doordat ze tegen jouw vrienden liegt zodat jouw vrienden jou niet meer geloven en dus ook geen bron van hulp meer willen zijn.

De tactieken van narcisten zijn wreed en gemeen. Als het tot dit punt komt praat dan aub met iemand. Een dokter, psycholoog, priester, een zelfmoord preventie hulplijn zoals,

0900 0113

in Nederland.
En in België

1813.

Of raadpleeg het internet voor een andere hulplijn. Of praat met een vriend die nog niet beïnvloed is door je misbruiker, of een vriend die ze niet goed kent. Je moet wel oppassen wanneer je met deze persoon praat omdat ze mogelijk advies kunnen geven zoals; ‘Oh, Je moet gewoon weg gaan.’

Je kent deze situatie goed genoeg om te begrijpen dat het niet zo eenvoudig is. Alhoewel weg gaan en geen contact meer hebben met de misbruiker de ultieme doelstelling is, dan zou een voorzichtig, goed doordacht, vooropgezet plan uitgedacht moeten worden. Wanneer er bijvoorbeeld kinderen en eigendommen in betrokken zijn dan kan het abrupt verlaten van de narcist, negatieve gevolgen hebben.

Veel narcisten zullen het abrupt verlaten als een aanval zien en zullen wraak zoeken. Zoals het er voor zorgen dat je je kinderen verliest. Je huis zou in een executieverkoop gezet kunnen worden. Ze zou er voor kunnen zorgen dat jij in de buitenwereld een slechte naam krijgt.
Alhoewel weg gaan het hoofddoel is zal je met een goed support systeem moeten komen om een uitweg te creëren die jou het minst zal schaden. Als je met iemand praat die probeert een bron van hulp te zijn maar die niet compleet te situatie begrijpt, geef ze dan informatie met betrekking op deze stoornis zodat ze kunnen begrijpen dat waar ze mee te maken hebben, een serieus probleem is.

 

Slachtofferhulp Nederland 

0900-0101

 

Slachtofferhulp België (Vlaanderen)

078 150 300

 

Huislijk geweld.nl  Ben je een man (of vrouw) en ben je slachtoffer van huislijk geweld? Deze site bevat oa informatie over crisis opvang centra (voor mannen en vrouwen).

0900 1 26 26 26

 

korrelatie.nl
Stichting korrelatie – persoonlijkheidsstoornissen 

0900-1450

 

Psychologen in België & Nederland.

Alle psychologen.nl  Zoek een psycholoog bij jou in de buurt (Nederland).
http://www.psycholoog.be/ Zoek een psycholoog bij jou in de buurt (België).

Overige informatieve bronnen.

NPSpartners.nl – Narcisme informatiewebsite 
Hulpgids – de gids voor de geestelijke gezondheidszorg 
Angst centrum – centrum voor behandeling van angststoornissen 
Cluster B Persoonlijkheidsstoornis (PDF) 

Zelf test

Post Traumatische Stress Stoornis Zelftest  Wanneer je merkt dat je hoog scoort op de PTSS zelftest of als je vragen hebt over dit onderwerp dan kan je het beste contact opnemen met je huisarts en het met de huisarts bespreken.
Narcisme zelftest 

Voor spoedeisende hulp bel dan 112.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.